top of page
Ieškoti

Tyrimas įrodo „Bioiberica“ „Impromune“ maisto papildo veiksmingumą šunų leišmaniozės prevencijai

Buvo atliktas daugiacentrinis, atsitiktinių imčių, dvigubai aklas, su placebo grupės kontrole tyrimas su kliniškai sveikas, tačiau užsikrėtusiais leišmanioze gyvūnais. Taip pat buvo įrodytas „Impromune“ veiksmingumas gydant leišmaniozę gyvūnams, kurie turi ligos simptomus.

Leishmania infantum infekcija plačiai paplitusi tarp gyvūnų, kurie neturi jokių ligos simptomų. Besimptomių pacientų nerekomenduojama gydyti, tačiau jų būklė turi būti nuolat kontroliuojama siekiant išvengti ligos progresavimo ir kitų gyvūnų ar žmonių užkrėtimo.

Atlikto tyrimo rezultatai paskelbti 2017 m. “Veterinarinėje parazitologijoje“, įrodė, kad „Bioiberica’s Impromune“ vartojimas yra toks pat veiksmingas kaip ir standartinis leišmaniozės gydymas preparatu alopurioliu. Taip pat tyrimas, paskelbtas leidinyje „Parazitai ir vektoriai“, įrodo, kad „Impromune“ turi prevencinį poveikį ir atitolina ligos progresavimą kliniškai sveikiems, bet leišmanioze užkrėstiems šunims.


Šiame tyrime užsikrėtę šunys buvo suskirstyti į dvi grupes:

  • viena grupė gavo „Impromune“ maisto papildą,

  • kita - placebą.

Gyvūnų klinikinė būklė buvo stebima 365 dienas. Tuo metu buvo imami kraujo, šlapimo ir kaulų čiulpų mėginiai, matuojami įvairūs biologiniai žymenys.


Tyrimo rezultatai parodė, kad ženkliai mažesniam procentui šunų Impromune gydomoje grupėje atsirado su leišmanioze susijusių klinikinių simptomų. Tik 15% „Impromune“ gydytų šunų pasireiškė ligos progresavimas. Tuo tarpu placebo grupėje ligos progresavimas pasireiškė net 45% šunų. ELISA metodu nustatyti antikūnų titrai reikšmingai sumažėjo naudojant „Impromune“ maisto papildą. Placebo grupėje reikšmingų serologinių pokyčių nebuvo. Taip pat nustatyta, kad po šešių gydymo mėnesių klinikinė ligos eiga buvo lengvesn šunims, vartojantiems „Impromune“.

Tyrimo autoriai pateikia išvadą, kad „Impromune“ yra saugus papildas, jis ženkliai sumažina organizme antikūnų kiekį prieš leišmaniją, o tai lemia lėtesnį ligos progresavimą.

Impromune by Bioiberica“ tai nukleotidų ir aktyvių heksozės (AHCC) kompleksas, kuris optimizuoja kačių ir šunų imuninį atsaką, taip pagerindamas jų įgimto ir įgyto imuniteto atsako efektyvumą prieš ligos sukėlėją.

bottom of page